Massage som komplement till din träning

Massage som komplement till din träning

Hej på er

Jag brukar ju vanligtvis dela med mig av min träningsdagbok och tips kring träning och kost, men idag får det handla mer om återhämtning. I eftermiddag ska jag på en massage hos en massör här i Uppsala. Även om träning är bra för kroppen och hälsan så kan vi inte bara köra på heller, vi måste ta hand om kroppen genom vila och så också. Jag har känt ett tag att jag varit ganska spänd i kroppen och har man olika blockeringar i kroppen så fungerar cirkulationen sämre och du vill ha bra syresättning när du tränar. En bra sak då kan vara massage för att hjälpa till med det.

Idrottslag och elitidrottare använder sig mycket av massage och det borde vi också bli bättre på. Tränar du rätt så är det bra för dig men det är fortfarande en påfrestning och det är viktigt att ta hand om kroppen emellan så att den får rätt förutsättningar att återhämta sig och bygga upp sig. För egen del känner jag verkligen hur härligt det ska bli att gå på massage igen. Jag försöker gå med jämna mellanrum men nu var det ett tag sen sist så det kommer nog finnas en del att mjuka upp och massera ut. Om du tränar mycket och idrottar så gå gärna till en idrottsmassör för de har mer kunskap just utifrån att du använder din kropp för idrott.

Lika väl som du planerar och schemalägger din träning, lika viktigt är det att schemalägga dagar för vila och rekreation. Då är det mer troligt att både vilodagarna och träningsdagarna faktiskt blir av. Hoppas detta kunnat ge lite inspiration och motivation. Har du möjlighet så boka dig för en massage för jag är helt säker på att din kropp kommer tacka dig. Må gott och ta hand om er!


Kommentarer är stängda.